Mesajele text pot fi folosite ca probă în instanță, dacă fac deplină credință în privința conținutului și aidentității persoanei de la care emană.
Dovada că provin de la un număr de telefon care aparține unei persoane, nu face și dovada deplină că mesajele au fost expediate de proprietarul telefonului. În acest caz se poate prezuma doar că mesajele au fost expediate de proprietarul telefonului.
Mesajele text se pot depune în instanță, printate pe suport de hârtie, împreună cu întreaga conversație, astfel încât să apară și numele persoanei de la care emană.
Cum între tehnologie și suportul material, există posibilitatea de a se interveni, sub aspectul conținutului, considerăm că, în funcție de circumstanțe, mesajele text pot servi ca mijloc material de probă sau ca început de dovadă scrisă, care pentru a avea valoare probatorie, trebui completate cu alte mijloace de probă, cum ar fi un martor care a asistat la crearea mesajului, circumstanțele în care a fost trimis mesajul să întărească convingerea că proprietarul telefonului ar fi fost interesat să trimită un astfel de mesaj, etc.