Drepturi de autor

Tudorache si Asociatii este firma la care sa te duci pentru rezolvarea problemelor de drepturi de autor.

De peste 15 ani, Tudorache si Asociatii acorda consultanta, asistenta si reprezentare juridica autorilor, interpretilor, editorilor muzicali, caselor de productie audio si cinematografica, caselor de discuri, editurilor, televiziunilor, agentiilor de publicitate si producatorilor de software, ca avocat specializat in drepturi de autor.

Beneficiind de suportul nostru juridic, clientii si-au putut maximiza venitul obtinut din exploatarea drepturilor de autor.

Auditarea activelor de proprietate intelectuala și consiliere în proceduri de achiziții

Tudorache si Asociatii ofera servicii de inventariere, auditare și consiliere în procedurile de achiziție a portofoliilor de proprietate intelectuala detinute de companii.

Am asistat Ultra Music Publishing în procedura de achizitie a catalogului de opere muzicale detinute de Media Services International.

Am asistat Global Records in procedura de achizitie a unei cote de participatiei in Quantum Music.

Am asistat compania producatoare de software DCS Fast Link in procedura de vanzare a unei cote de participatie catre fondul de investitie Earlybird Venture Capital.

Am asistat producatorii de film Mobra Film, Multimedia Est si 42 Km Film in procedura de auditare a elementelor purtatoare de drepturi de proprietate intelectuala reproduse in productii cinematografice.

Am asistat PRO Tv la auditarea contractelor purtatoare de drepturi de autor si conexe dreptului de autor si a raporturilor cu organismele de gestiune colectiva a drepturilor de autor si conexe dreptului de autor.

Litigii de drepturi de autor

Tudorache si Asociatii detine o expertiza avansata in litigiile de drepturi de autor.

Am reprezentat cu succes și reprezentam PRO TV in litigiile de proprietate intelectuala.

Reprezentam Dogan Media International in litigii cu organismele de gestiune colectiva.

Am reprezentat cu succes Maan Music in litigiul cu Jeff Records privind recuperarea sumelor rezultate din exploatarea single-ului si albumului “Mr. Saxobeats” – Alexandra Stan.

Am reprezentat cu succes compozitorii Play&Win in litigiul cu autorul Robert Ramirez privind stabilirea paternitatii operei muzicale “Club Rocker” – Inna.

Am reprezentat cu succes compozitorul Dan Balan in litigiul pentru stabilirea paternitatii asupra piesei muzicale “Dragostea din tei”.

Am reprezentat cu succes autorul Adrian Sina in litigiul pentru stabilirea paternitatii asupra piesei muzicale “Se Thelo”.

Am reprezentat cu succes personalitatea Andreea Raicu in litigiul de utilizare fara drept a drepturilor de imagine de catre o companie de bijuterii.

Am reprezentat cu succes compozitorul si interpretul Dan Helciug in litigiul de utilizare fara drept a piesei muzicale “Castigam cu inima” in campanie electorala.

Am reprezentat cu succes compania Mobra Film in litigiul de utilizare fara drept a piesei muzicale pe coloana sonora a filmului “ 4 luni 3 saptamani si 2 zile”.

Am reprezentat cu succes autorii si interpretii Edward Maya si Vika Jigulina in litigiul de recuperare a redeventelor de la casa de discuri si de la editorul muzical.

 

Redactarea si revizuirea contractelor din domeniul drepturilor de autor

Tudorache si Asociatii detine o expertiza avansata in redactarea si revizuirea contractelor din domeniul drepturilor de autor acoperind majoritatea domeniile de divertisment, inclusiv televiziune, film, productie audiovizuala, muzica, publicitate, software, platforme digitale, literatura, fotografie.

Printre personalitatile si companiile pe care le-am asistat la redactarea si revizuirea contractelor din domeniul drepturilor de autor enumeram: Pro Tv, Multimedia Est, Mobra Film, Mora TV (detinatorul paginii de Youtube “TraLaLa”), Global Records, 42 Km Film, Mandragora Movies,  DCS Fast Link, Dan Balan, Inna, Maan Music – producatorii care au lansat proiectul Alexandra Stan, Adrian Sina, 1 Music Artist, Andreea Raicu.

 

Dea lungul timpului, Tudorache si Asociatii si-a adus contributia la dezvoltarea literaturii de specialitate si la crearea de precedent judiciar in domeniul dreptului de autor. Avocatii firmei noastre au tinut seminarii pe teme din domeniul drepturilor de autor, cum ar fi: „Plagiatul intre etica si drept” la Facultatea de Drept Bucuresti, „Reglementari actuale in industria cinematografica din Romania” la Facultatea de Drept Bucuresti; au scris articole pe probleme divergente din domeniul dreptului de autor, cum ar fi: „Regimul juridic al interpretarilor muzicale fixate inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 8/1996” publicat in Revista de Dreptul Proprietatii Intelectuale, „Protectia Programelor pentru Calculator in Dreptul Romanesc” publicat pe academia.edu.

Portofoliu Tudorache & ascociatii