Tudorache si Asociatii este firma la care sa te duci pentru rezolvarea problemelor de drepturi de autor.

De 15 ani, Tudorache si Asociatii acorda consultanta, asistenta si reprezentare juridica autorilor, interpretilor, editorilor muzicali, caselor de productie audio si cinematografica, caselor de discuri, editurilor, televiziunilor, agentiilor de publicitate si producatorilor de software, ca avocat specializat in drepturi de autor.

Beneficiind de suportul nostru juridic, clientii si-au putut maximiza venitul obtinut din exploatarea drepturilor de autor.

Dea lungul timpului, Tudorache si Asociatii si-a adus contributia la dezvoltarea literaturii de specialitate si la crearea de precedent judiciar in domeniul dreptului de autor. Avocatii firmei noastre au tinut seminarii pe teme din domeniul drepturilor de autor, cum ar fi: “Plagiatul intre etica si drept” la Facultatea de Drept Bucuresti, “Reglementari actuale in industria cinematografica din Romania” la Facultatea de Drept Bucuresti; au scris articole pe probleme divergente din domeniul dreptului de autor, cum ar fi: “Regimul juridic al interpretarilor muzicale fixate inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 8/1996” publicat in Revista de Dreptul Proprietatii Intelectuale, “Protectia Programelor pentru Calculator in Dreptul Romanesc” publicat pe academia.edu.

Auditarea activelor de proprietate intelectuala

Tudorache si Asociatii ofera servicii de inventariere si auditare a activelor de proprietate intelectuala detinute de companii.
De exemplu, am asistat compania producatoare de software DCS Fast Link la auditarea elementelor de proprietate intelectuala in procesul de achizitie de catre un fond de investitie, am asistat producatorii de film Mobra Film, 42 Km Film si Multimedia Est la auditarea elementelor purtatoare de drepturi de proprietate intelectuala reproduse in productiile cinematografice proprii. De asemenea, am asistat PRO Tv la auditarea contractelor purtatoare de drepturi de autor si conexe dreptului de autor si a raporturilor cu organismele de gestiune colectiva a drepturilor de autor si conexe dreptului de autor.

Litigii de drepturi de autor

Tudorache si Asociatii detine o expertiza avansata in litigiile de drepturi de autor. Cu titlu de exemplu, am reprezentat compozitorul Dan Balan in litigiul pentru stabilirea paternitatii asupra piesei muzicale “Dragostea din tei”, am reprezentat autorul Adrian Sina in litigiul pentru stabilirea paternitatii asupra piesei muzicale “Se Thelo”, am reprezentat compozitorii Play&Win in litigiul pentru stabilirea paternitatii asupra piesei muzicale “Club Rocker”, am reprezentat personalitatea Andreea Raicu in litigiul de utilizare fara drept a drepturilor de imagine de catre o companie de bijuterii, am reprezentat compozitorul si interpretul Dan Helciug in litigiul de utilizare fara drept a piesei muzicale “Castigam cu inima” in campanie electorala, am reprezentat compania Mobra Film in litigiul de utilizare fara drept a piesei muzicale pe coloana sonora a filmului “ 4 luni 3 saptamani si 2 zile”, am reprezentat autorii si interpretii Edward Maya si Vika Jigulina in litigiul de recuperare a redeventelor de la casa de discuri si de la editorul muzical, am reprezentat editura Regis Press in litigiul de utilizare a ilustratiilor. Am reprezentat companii romanesti si straine, precum si personalitati din diverse domenii ale drepturilor de autor la solutionarea amiabila a litigiilor, prin incheierea de tranzactii.

Redactarea si revizuirea contractelor din domeniul drepturilor de autor

Tudorache si Asociatii detine o expertiza avansata in redactarea si revizuirea contractelor din domeniul drepturilor de autor. Cu titlu de exemplu, printre personalitatile si companiile pe care le-am asistat la redactarea si revizuirea contractelor din domeniul drepturilor de autor enumeram: Pro Tv, 42 Km Film, Mandragora Movies, HiFilm, Multimedia Est, DCS Fast Link, Quebe Net, Dan Balan, Inna, Maan Music – producatorii care au lansat proiectul Alexandra Stan, Kazibo, Adrian Sina, 1 Music Artist, Andreea Raicu.

De ce ai nevoie de un contract bun? Pentru că te protejează de litigii, în primul rând prin descurajarea acestora. Pentru că, de cele mai multe ori, părțile nu-și mai amintesc toate detaliile de la discuția în care “și-au strâns mâna”. Pentru că, în cazul în care apar neînțelegeri între părți, un contract bun poate fi ușor de înțeles și de interpretat de către un mediator, judecător sau arbitru. Pentru că, partenerul de afaceri îți evaluează profesionismul în funcție de contractul pe care îl propui. Și, pentru că succesul unei afaceri se construiește pe contracte solide.

De 15 ani, Tudorache și Asociații oferă servicii de redactarea, negociere și/sau de revizuire a contractelor comerciale și civile, ca avocat specializat în contracte, contribuind la protejarea din punct de vedere legal a afacerii și interesului clientului.

Tipuri de contracte:  Asocieri in participatiune, Contracte de societate civila, Contracte de vanzare cumparare, Contracte de inchiriere, Acorduri de condifentialitate, Acorduri de neconcurenta, Contracte de antrepriza, Tranzactii, Contracte de Agent, Contracte de intermediere in afaceri, Contracte de distributie, Contracte de agentie, Contracte din domeniul drepturilor de autor, Contracte societare, Contracte din domeniul IT, Contracte din domeniul proprietatii industriale, Contracte de sponsorizare, Contracte de prestari servicii, Contracte de lohn, Contracte de management, Pacte de confidentialitate, Contracte de franciza, Contracte de vanzare echipamente, etc.

Tudorache si Asociatii ofera companiilor o varietate de servicii juridice contribuind la preintampinarea si rezolvarea problemelor cu care se confrunta acestea, fie in raporturile cu institutiile statului, fie in raporturile cu partenerii de afaceri. Aria noastra de activitate cuprinde, in principal, urmatoarele tipuri de operatiuni:

 • Infiintare firma, infiintare PFA, deschidere punct de lucru, birou comercial, sucursala, reprezentanta, filiala
 • Modificari de acte constitutive: schimbare denumire societate, schimbare sediu social, schimbare administrator, modificare obiect de activitate, reducere capital social, majorare capital social, suspendare activitate
 • Preluari, vanzari de actiuni, cesiuni de parti sociele
 • Audit juridic
 • Pacte dintre asociati: pact de confidentialitate, pacte de neconcurenta
 • Excludere, retragere asociat, litigii dintre asociati sau dintre asociati si societate
 • Parteneriat public-privat
 • Operatiuni de import – export
 • Operatiuni bancare
 • Recuperari de creante
 • Fuziuni, divizari, dizolvari
 • Reorganizare judiciara, procedura insolventei, faliment, declaratie de creanta, contestatii la tabelul creditorilor
 • Angajarea raspunderii patrimoniale a organelor de conducere
 • Asistenta si reprezentare juridica in fata persoanelor fizice si juridice, a institutiilor publice, a organelor cu activitate jurisidictionala, precum si in fata instantelor judecatoresti

Tudorache si Asociatii are o vasta experienta in domeniul marcilor, indicatiilor geografice, patentelor si designului industrial.

Avocatii nostri detin si certificat de consilier in proprietate intelectuala.

De 15 ani acordam consiliere si reprezentare juridica companiilor si persoanelor fizice in domeniul protectiei marcilor, indicatiilor geografice, patentelor, designului industrial, prestand servicii cum ar fi:

 • inregistrarea marcii la nivel national, comunitar si internatianal, inregistrarea indicatiilor geografice, a brevetelor de inventie, a desenelor industriale
 • supervizare marca si cercetare documentara in domeniul marcilor inregistrate, a anterioritatii brevetului de inventie, desenului sau modelului industrial
 • opozitii la inregistrarea marcii, anularea inregistrarii unei marci, anularea brevetului de inventie, contestatii impotriva Deciziilor OSIM
 • operatiuni de due diligence
 • cursuri de pregatire privind protectia elementelor de proprietate intelectuala in interiorul intreprinderii
 • contracte: redactarea conventiilor pentru protejarea secretelor de comert, a informatiilor confidentiale; redactare contractelor de franciza, licenta sau cesiune prin care se transmit drepturile asupra unei marci, indicatii geografice, brevet de inventie
 • litigii: asistenta si reprezentare juridica in fata persoanelor fizice sau juridice, a institutiilor publice, a organelor cu activitate jurisdictionala, precum si in fata instantelor judecatoresti in actiuni de anulare a marcii, actiuni in decadere din drepturile asupra marcii, actiuni rezultate din contractul de cesiune sau licenta a marcii
 • concurenta neloiala: plangeri la Oficiul Concurentei, actiuni in contrafacere, actiuni pentru repararea prejudiciului cauzat

Cu titlu de exemplu, am inregistrat la OSIM marcile: TBS, Mr. Saxobeat, Fratziwear, etc; am inregistrat la OHIM marcile: DCS Plus, Aida Travel, TravList, etc.

Cu tilu de exemplu, am reprezentat compania DCS Fast Link in fata OHIM in procedura de opozitie la inregistrarea marcii Aida Travel, am reprezentat artistii Alstani Victor si Paduraru Silviu in fata OSIM in procedura de opozitie la inregistrarea marcii Deepside DJ; am reprezentat compania Maan Music in fata instantelor de judecata in procesul de anulare a inregistrarii cu rea-creadinta a marcii Mr. Saxobeat; am aparat compania Imoinvest Consulting in procesul de anulare a denumirii Imoinvest, am aparat compania Maan Music in fata OHIM in arbitrajul de anulare a domeniului de internet alexandrastan.ro, etc.

Tudorache si Asociatii acorda suport juridic potentialilor investitori la elaborarea planului de afaceri. Pe parcursul desfasurarii activitatii comerciale, companiile beneficiaza de consultanta juridica si de asistenta/reprezentare juridica atat in fata organelor administrative, cat si in fata instantelor de judecata, in urmatoarele domenii:

 • impozit pe profit, impozit pe venitul microintreprinderii
 • facilitati fiscale
 • impozit pe dividende, impozitul pe castigul realizat din transferul dreptului de proprietate, impozit pe castigul realizat din inchirieiri, impozit pe dobanda rezultata din depozite la termen
 • impozit pe venitul rezidentilor
 • impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti, conventii de evitarea a dublei impuneri
 • taxa pe valoarea adaugata, accize, taxe vamale
 • impozite si taxe locale: impozit pe cladiri, pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hoteliera

De 15 ani, Tudorache si Asociatii ofera suport juridic personalitatilor si companiilor care desfasoara activitati de productie in domeniu publicitar, publicitate/marketing focalizandu-ne pe respectarea dispozitiilor legale privind proprietatea intelectuala, legislatia audiovizualul, legislatia publicitatii, protectia consumatorului, protectia imaginii.

De regula, aportul nostru consta in:

Consiliere:

 • verificarea materialelor publicitare indiferent de format (print, Tv, radio, on-line) din punct de vedere juridic, propunere de modificari
 • consiliere in privinta respectarii prin materialul publicitar a regulilor de concurenta loiala, a dreptului la marca sau a drepturilor de autor dobandite de terti, a legislatiei in vigoare in general
 • verificarea propunerilor de impachetare si etichetare a produselor
 • social media
 • verificarea desfasurarii activitatii de telemarketing in concordanta cu dispozitiile legale

Redactare si revizuire de Contracte:

 • contracte de cesiune drepturi de autor/conexe dreptului de autor, contractelor de sponsorizare, contractelor de promovare/publicitate, barter, contractelor de co-branding, endorsement, plasare de produse
 • licentiere de opere pre-existente
 • programe de fidelizare a clientelei (cardurile de loialitate)

Litigii:

 • incalcarea informatiilor confidentiale
 • incalcarea drepturilor de imagine si/sau a drepturilor de proprietate intelectuala

Printre clientii nostri: Multimedia Est, Headvertising, Inna, Andreea Raicu, etc.

Tudorache si Asociatii este firma la care sa te duci pentru rezolvarea problemelor din domeniul comertului electronic si a tehnologiei informatiei.

De 15 ani, acordam suport juridic companiilor din domeniul IT, oferind servicii de consultanta, redactare, revizuire si negociere de contracte sau oferte online, reprezentare juridică in litigii, in special în urmatoarele domenii:

E-commerce: respectarea legislației relevante in materia comertului electronic de catre magazinul electronic, redactarea contractelor ce urmeaza a fi incheiate prin mijloace electronice, litigii cu caracter international

Internet: răspundere ISP, nume de domeniu, publicitate online, concurență neloială, utilizare fără drept a materialelor purtatoare de drepturi de autor sau drepturi conexe, atingeri aduse demnitatii omului, protectia vietii private si prelucrarea datelor cu caracter personal

Software: contracte de licenta software, contracte de dezvoltare software, contracte de distributie, maintenanta

Website: contracte de creare a unui site (website development), contracte de gazduire (hosting agreement)

Outsoursing: redactare, negociere si asistenta la semnarea contractelor

Telecomunicatii: consultanta juridica privind reglementarea generala in domeniu, consultanta juridica privind drepturile si obligatiile ce revin furnizorilor de retele de comunicatii electronice, furnizorilor de servicii de comunicatii electronice, precum si drepturile utilizatorilor; redactare, negociere si asistenta la semnarea contractelor cu utilizatorii finali avand ca obiect furnizarea serviciilor de telefonie, accesul la internet, linii inchiriate, transmisiuni de date si televiziune prin cablu; asistenta si reprezentare in fata instantelor judecatoresti.

Avocatii nostri au contribuit la dezvoltarea literaturii de specialitate in domeniu, prin publicarea cartii “Contractul incheiat prin mijloace electronice in reglementarea din Noul Cod Civil” – C.H Beck, 2013, precum și a articolelor: “Raspunderea civila in faza negocierilor precontractuale, Traditie si actualitate in dreptul roman” – Supliment Journal of Legal Studies no 1-2/2012; “The validity of the contracts concluded by electronic means in Romanian Law” – CKS-eBook 2012; “Raspunderea civila a furnizorilor de servicii ale societatii informationale” – Tribuna Juridica nr. 2/2011; “Solutionarea online a litigiilor izvorate din contractele electronice” – Sesiunea de comunicari stiintifice Criza economica reflectata in materia dreptului afacerilor in tarile membre ale Uniunii Europene ASE 2011; “The Consumer’s Right of Withdrawal from Contracts Concluded by Electronic Means in Romanian Law”-CKS-e-Book 2011; “Jurisdiction Rules Applicable to Contracts Concluded by Electronic Means” – CKS – e-Book 2011; “Protection of computer programs in Romanian Law” – www.academica.edu, 2014.

Printre clientii nostri: DCS Fast Link, Grupul Industrial Roman, Total Technologies, etc

Tudorache si Asociatii este firma la care sa te duci pentru rezolvarea problemelor de dreptul muncii.

Prin intermediul echipei de avocati specializati in dreptul muncii, Tudorache si Asociatii acorda sprijin juridic companiilor, sindicatelor, patronatelor sau salariatilor asigurandu-le consultanta, asistenta sau reprezentare juridica in faza de negociere a raporturilor contractuale, precum si in faza de solutionare a conflictelor ivite intre parti.

Experienta avocatilor nostri acopera urmatoarele probleme de dreptul muncii:

Contracte:

 • procedura incheierii, inregistrarii si incetarii contractului individual de munca
 • pacte de confidentialitate, clauze de neconcurenta, clauze de mobilitate
 • procedura incheierii si inregistrarii contractului colectiv de munca
 • redactarea regulamentului de ordine interna

Procedura concedierii:

 • concedierea salariatului
 • procedura concedierii colective

Litigii:

 • asistenta si reprezentare juridica acordata salariatilor, companiilor, sindicatelor in fata instantelor judecatoresti de dreptul muncii
 • tranzactii

Printre clientii nostri se numara: Titan SA, Tricotex SA, Paola Confectii SRL, fostul director general RADET, persoane cu functii de conducerea din cadrul CN Posta Romana, moderatori de radio, etc.

Tudorache si Asociatii asigura sprijin juridic societatilor de constructii, agentiilor imobiliare, precum si companiilor sau indivizilor interesati sa achizitioneze sau sa exploateze imobile, asigurandu-le urmatoarele tipuri de servicii:

 • cercetarea situatiei juridice a imobilului
 • negocierea, redactarea, asistenta la semnarea contractelor de vanzare-cumparare teren si/sau constructie, contractelor de inchiriere a spatiilor comerciale, contractelor de concesiune, contractelor de schimb
 • negocierea, redactarea, asistenta la semnarea contractelor de colaborare, antrepriza sau subantrepriza, contractelor de societate civila, asocieri in participatiune
 • asistenta sau reprezentare juridica in vederea revendicarii proprietatii imobiliare, stabilirii limitei dintre hotare, precum si in materie de expropriere
 • constituirea sau radierea garantiilor reale mobiliare sau imobiliare

Tudorache si Asociatii asigura sprijin juridic companiilor si organizatiilor profesionale in vederea preintampinarii si rezolvarii problemelor de anti-concurenta, asigurand asistenta sau reprezentare atat in fata institutiilor statului (in faza de pre-semnare a intelegerilor comerciale), cat si in fata instantelor judecatoresti. Avocatii nostri ofera consultanta juridica clientilor asupra problemelor juridice ce pot aparea in cazul operatiunilor de fuziune, preluare, joint ventures, distributie, acoperind urmatoarele domenii:

 • intelegeri anti-concurentiale
 • abuz de pozitie dominanta
 • concentrari economice
 • ajutor de stat

Tudorache si Asociatii acorda suport juridic companiilor de transport aerien, feroviar, rutier sau maritim in diverse aspecte legate de transportul de marfuri, pasageri, echipament si proprietate, angajati si proctectia mediului. Serviciile noastre se extind la urmatoarele domenii:

 • contracte de expeditie si contracte de transport
 • contracte de asigurare de bunuri
 • despagubiri in cazul transportului comercial multimodal
 • incidente aviatice
 • vanzare sau leasing de echipamente
 • proceduri administrative
 • asistenta sau reprezentare juridica in fata persoanelor fizice sau juridice, a institutiilor publice, a instantelor judecatoresti sau de arbitraj

Tudorache si Asociatii acorda suport juridic companiilor care desfasoara activitati cu impact asupra mediului cum ar fi productia de medicamente, productia de lacuri si vopsele, confectii, activitati de tipografie, constructii, agricultura. Avocatii nostri acopera urmatoarele domenii:

 • poluare electromagnetica
 • poluarea solului
 • ape uzate
 • salubrizare
 • urbanism