Drepturi de autor

Tudorache si Asociatii este firma la care sa te duci pentru rezolvarea problemelor de drepturi de autor.

De 15 ani, Tudorache si Asociatii acorda consultanta, asistenta si reprezentare juridica autorilor, interpretilor, editorilor muzicali, caselor de productie audio si cinematografica, caselor de discuri, editurilor, televiziunilor, agentiilor de publicitate si producatorilor de software, ca avocat specializat in drepturi de autor.

Beneficiind de suportul nostru juridic, clientii si-au putut maximiza venitul obtinut din exploatarea drepturilor de autor.

Dea lungul timpului, Tudorache si Asociatii si-a adus contributia la dezvoltarea literaturii de specialitate si la crearea de precedent judiciar in domeniul dreptului de autor. Avocatii firmei noastre au tinut seminarii pe teme din domeniul drepturilor de autor, cum ar fi: „Plagiatul intre etica si drept” la Facultatea de Drept Bucuresti, „Reglementari actuale in industria cinematografica din Romania” la Facultatea de Drept Bucuresti; au scris articole pe probleme divergente din domeniul dreptului de autor, cum ar fi: „Regimul juridic al interpretarilor muzicale fixate inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 8/1996” publicat in Revista de Dreptul Proprietatii Intelectuale, „Protectia Programelor pentru Calculator in Dreptul Romanesc” publicat pe academia.edu.

Auditarea activelor de proprietate intelectuala

Tudorache si Asociatii ofera servicii de inventariere si auditare a activelor de proprietate intelectuala detinute de companii.
De exemplu, am asistat compania producatoare de software DCS Fast Link la auditarea elementelor de proprietate intelectuala in procesul de achizitie de catre un fond de investitie, am asistat producatorii de film Mobra Film, 42 Km Film si Multimedia Est la auditarea elementelor purtatoare de drepturi de proprietate intelectuala reproduse in productiile cinematografice proprii. De asemenea, am asistat PRO Tv la auditarea contractelor purtatoare de drepturi de autor si conexe dreptului de autor si a raporturilor cu organismele de gestiune colectiva a drepturilor de autor si conexe dreptului de autor.

Litigii de drepturi de autor

Tudorache si Asociatii detine o expertiza avansata in litigiile de drepturi de autor. Cu titlu de exemplu, am reprezentat compozitorul Dan Balan in litigiul pentru stabilirea paternitatii asupra piesei muzicale “Dragostea din tei”, am reprezentat autorul Adrian Sina in litigiul pentru stabilirea paternitatii asupra piesei muzicale “Se Thelo”, am reprezentat compozitorii Play&Win in litigiul pentru stabilirea paternitatii asupra piesei muzicale “Club Rocker”, am reprezentat personalitatea Andreea Raicu in litigiul de utilizare fara drept a drepturilor de imagine de catre o companie de bijuterii, am reprezentat compozitorul si interpretul Dan Helciug in litigiul de utilizare fara drept a piesei muzicale “Castigam cu inima” in campanie electorala, am reprezentat compania Mobra Film in litigiul de utilizare fara drept a piesei muzicale pe coloana sonora a filmului “ 4 luni 3 saptamani si 2 zile”, am reprezentat autorii si interpretii Edward Maya si Vika Jigulina in litigiul de recuperare a redeventelor de la casa de discuri si de la editorul muzical, am reprezentat editura Regis Press in litigiul de utilizare a ilustratiilor. Am reprezentat companii romanesti si straine, precum si personalitati din diverse domenii ale drepturilor de autor la solutionarea amiabila a litigiilor, prin incheierea de tranzactii.

Redactarea si revizuirea contractelor din domeniul drepturilor de autor

Tudorache si Asociatii detine o expertiza avansata in redactarea si revizuirea contractelor din domeniul drepturilor de autor. Cu titlu de exemplu, printre personalitatile si companiile pe care le-am asistat la redactarea si revizuirea contractelor din domeniul drepturilor de autor enumeram: Pro Tv, 42 Km Film, Mandragora Movies, HiFilm, Multimedia Est, DCS Fast Link, Quebe Net, Dan Balan, Inna, Maan Music – producatorii care au lansat proiectul Alexandra Stan, Kazibo, Adrian Sina, 1 Music Artist, Andreea Raicu.

Portofoliu Tudorache & ascociatii